Parrot Cocktails #2 – Cask No. 3 – czyli jak połączyć czekoladę, dym wiśniowy i…karczochy z rumem
Druga odsłona serii Parrot Cocktails (wspólnie z wrocławskim Cocktail Barem Parrot Rum Embassy). Dzisiaj, akurat przed Walentynkami, może spowoduje jakieś dobre skojarzenia, może inspirację na ten wyjątkowy dzień.
Prezentujemy koktajl o nazwie Cask no. 3, czyli niezwykłe połączenie aromatów czekolady, dymu z drzewa wiśniowego oraz…karczochów. Tak, Walentynki to nie tylko czekolada z truskawkami i szampanem 🙂
Skład koktajlu Cask no. 3:
– 20 ml rumu Bacardi 8 Anos
– 20 ml wermutu Martini Gran Lusso,
– 20 ml Cynar(likier z karczochów),
– Bitters czekoladowy,
Koktajl jest dymiony drzewem wiśni.
Ingredients of Cask no. 3 cocktail:
– 20 ml Bacardi 8 Anos rum
– 20 ml Martini Gran Lusso vermouth,
– 20 ml Cynar (artichokes liqeur),
– chocolate Bitters,
Cocktail is smoked with cherry tree wood.
Smacznego i udanych Walentynek!
pozdrawiam
@RumFanatic (obecny na Facebooku i Twitterze)
Lubisz Mauritius lub rumy z Mauritiusa? Sprawdź koszulkę z rumowym wzorem z miastem Port Louis, stolicą Mauritiusa, w wybranym przez Ciebie kolorze.
ps.
Dla przypomnienia – Parrot Cocktails #1 – UMA: